» » Terrassen langer open

Terrassen langer open

Geplaatst in: Nieuws | 0

Per 13 juli 2017 zijn de openingstijden van de terrassen in het centrum van Spijkenisse verruimd. Bij wijze van proef mogen de terrassen in het weekeinde 2 uur langer open blijven en wel tot 03:00 uur. Aan de ondernemers is gevraagd de omwonenden van dit besluit in kennis te stellen.

Proefperiode
De proef duurt tot 1 oktober 2017 en komt voort uit een aangenomen motie in de gemeenteraad van Nissewaard om de openingstijden te verlengen. Ook de horecaondernemers hebben de gemeente verzocht om ruimere openingstijden van de terrassen. Tijdens de proefperiode zal de gemeente de ruimere sluitingstijden en de gevolgen daarvan nauwgezet volgen. Mocht bij een ondernemer sprake zijn van structurele overlast, dan kan de gemeente ingrijpen door bij die ondernemer de ontheffing in te trekken.

De proef wordt gehouden om te bekijken of de verlenging van terrastijden bijdraagt aan een gastvrij en belevingsvol centrum waarbij het woonklimaat voldoende is gewaarborgd. In het najaar wordt bekeken of de proef kan worden omgezet in structureel beleid.