» » Stadscentrum Spijkenisse scoort goed met groei aantal bezoekers

Stadscentrum Spijkenisse scoort goed met groei aantal bezoekers

Geplaatst in: Nieuws | 0

Bureau RMC uit Amsterdam heeft een smart data onderzoek gedaan over de eerste 170 verkoopdagen in 2017. Het stadscentrum in Spijkenisse scoort met het aantal bezoekers daarbij boven gemiddeld. Het onderzoek is verdeeld in steden boven het gemiddelde, steden op het gemiddelde en steden onder het gemiddelde. Spijkenisse doet het beter dan het landelijk gemiddelde in de eerste 24 weken van dit jaar, namelijk 11,6 % boven de benchmark.

RMC houdt in Spijkenisse sinds een paar jaar bij hoeveel bezoekers het winkelcentrum per dag bezoeken. Zij doen dit ook in andere steden in het land. Spijkenisse blijkt het afgelopen half jaar een meer dan gemiddelde groei te hebben doorgemaakt als het gaat om het aantal bezoekers.

Sinds vorig jaar is het stadscentrum een BIZ, een zogenaamde bedrijveninvesteringszone. Eigenaren van panden, winkeliers en de gemeente werken samen in een centrummanagement om het stadscentrum aantrekkelijk te houden voor bezoekers. Zo wordt er gezamenlijk gekeken naar het organiseren van de juiste evenementen, de inrichting, de veiligheid en de verwijzingen in de stad en in het winkelcentrum. Zo zijn er het afgelopen jaar gratis Wifi hotspots ingevoerd en zijn de evenementen meer afgestemd op de beoogde doelgroepen. Ook zijn er borden geplaatst met verwijzing naar de vijf parkeergarages en is de signing in het winkelcentrum aangepast.