» » Parkeren in garages blijft 1 euro

Parkeren in garages blijft 1 euro

Geplaatst in: Nieuws | 0

Het parkeertarief in de parkeergarages van Spijkenisse zal in ieder geval nog een jaar één euro per uur bedragen. De gemeente startte in november 2014 een proef met het verlaagde parkeertarief om het winkelcentrum aantrekkelijker te maken voor bezoekers. In de eerste helft van 2015 waren er 40.000 meer kortparkeerders in het centrum in vergelijking met de eerste zes maanden van 2014.

Realtimeparkeren
Naast het gereduceerde parkeertarief maakt ook het ‘realtimeparkeren’ deel uit van het experiment. Met realtimeparkeren hoeft er alleen betaald te worden voor de daadwerkelijke tijd dat een auto geparkeerd staat.

Tot januari 2017
Om goede conclusies te kunnen trekken tussen het verlaagde tarief in de garages en het bezoek aan het winkelcentrum, is besloten om de pilot met één jaar te verlengen. De proef wordt verlengd tot 1 januari 2017.